.Nyheter

Gamescom 2016 av DaddyCool (2016-08-19 12:27:29)

Världens största datorspelsmässa Gamescom i Köln öppnade sina dörrar den 18 Augusti.
Det är den åttonde gången sedan 2009 som denna mässa hålls och tillställningen blir bara större för varje år.
Som vanligt är det många programvaruföretag och datorspelsutvecklare som passar på visa sina nyheter.
Bland bolagen kan man se svenska DICE som visar senaste trailern för sitt Battlefield 1, andra är RSI som passar på att visa hur långt de kommit med "StarCitizen".
Sedan har vi även Blizzard, som tydligen har en enorm monter där gamers har chans att prova på och de flesta av deras spel inkl Overwatch.
På tal om Overwatch så har Blizzard annonserat några veckor att de ska släppa en till kortfilmen om spelet, som denna gång heter "The Last Bastion".
Som namnet beskriver så får vi denna gång möte karaktären Bastion, som närmast kan beskrivas som ett robotiserat vapensystem.
Storyn är i korthet att den sista Bastion har av någon anledning blivit nedstängd i en skog under ca 10år och blir aktiverad av liten fågel, när denna försöker bygga ett bo.
Utan att tveka kan jag säga att denna kortfilmen är den bästa från Overwatch och även om inte ett ord sägs under filmen så har den det tydligaste budskapet av alla.

Måste erkänna att jag fällde en liten tår på slutet.....
Missa den inte, spelar ingen roll om du tycker om spelet eller ej.


[ Kommentarer 0 ]

Semester och sommarlov av DaddyCool (2016-07-15 15:09:40)

Sommaren är här och som många säger den bästa tiden på året.
Många har semester eller sommarlov och man försöker bara maxa ut allt det goda under en ganska kort tid.
När jag var ung (eller yngre)och bodde hemma, så var det tabu att sitta inne när det var sol ute under sommarlovet. Speciellt min morsa var alltid på mig om att "Du måste gå ut och göra något". Att få själv avgöra om "man måste gå ut" eller inte är en av de bästa sakerna med att bli äldre, tycker jag. Dock är det så att jag för alltid kommer att ha dåligt samvete om jag sitter inne när det är fint väder ute, speciellt på sommaren.
Varför berättar jag nu detta?? jo jag haft mycket för mig inomhus denna sommaren, fast det varit hyfsat väder ute.
Jag har framför allt skruvat ihop en ny PC och testat den till max, (som alltid) hann även med att installera det nya Linuxsystemet kubuntu till min gamla laptop.
Som nu funkar skitbra med det nya smidigare OS, som är speciellt byggt för just gamla tröga laptops, testa själv om du har en trög sak med XP.
Nya spel har det naturligtvis blivit, det nya Hearts of Iron 4 har testats och testast och testast och testast, och det är nästa obegripligt fortfarande.

Andra intressant saker är att spelet Evolve från K2 har blivit "Free to play", och kallas numera "Evolve Stage 2" och laddas hem över steam för 0 kr.
Vi som var...hmmm låt oss säga naiva och trodde på spelet och betalade typ 600kr när det släpptes för lite ca 13 - 14månader sedan, kallas numera "Founders" och blir tilldelad lite prylar och märken m.m.
Är det bättre än tidigare eller är det samma kurragömma lek som tidigare?? nja grunden är nog samma, man har balanserat lite bättre.
Grafiken är mycket snygg och spelet har definitivt ett värde nu som gratis.
Egentligen väntar jag nu på en mod ( som jag hoppas kommer) som t.ex. Conquest i Battlefield 4, dela upp i två och slåss om att dominera spelplanen, ganska alldagligt men det skulle få mig att spela Evolve Stage 2 mer.

På tal om att jag snickrat ihop en ny PC, för alla överklocknings nördar och Benchmarks Freaks, kan jag berätta att senaste versionen 3D mark från Futuremark har släpps och denna gången så är det riktigt snyggt, förutom att testet fokuserar helt på DX11 och DX12 så heter den nya test filmen "Time Spy".
Ladda hem Demo på Steam (3DMark demo) och testa vad din burk går för, jag fick ihop 6950 poäng med det ligger jag hyfsat till
Skriv gärna in i kommentarer vad du fick på "Time Spy", om inte annat kan du njuta av filmen jag spela in...


[ Kommentarer 0 ]

Overwatch Dragons av DaddyCool (2016-05-18 20:41:53)

Tredje berättelsen om en Overwatch (eller flera) karaktärer.
Denna gången får vi möta "Hanzo", som är en samuraj med väldigt västerländskt utseende.
Filmen osar av "Ära" "Trohet" "Respekt" "Stolthet" "Hövlighet" "Storsinthet" "Ödmjukhet" "Sanning" det typiska som Samuraj Krigarens etik och livsfilosofi stod för.

Allt sådant som dagens samhälle förknippar med svaghet, om de bara visste vilken styrka som gömmer sig i dessa begrepp.


[ Kommentarer 0 ]

Nvidia GTX 1080 av DaddyCool (2016-05-08 12:46:59)

För ett tag sedan berättade jag om Nvidias nya värsting grafikkort TESLA P100.
Ett fantastiskt kort som uppfyller alla dina våta drömmar, men om sanningen ska fram så är inte det tillverkat för den vanlige datorspelaren.
Tittar man på komplett.se så ser man att kortet kostar ca 67000kr och det är lite saftigt.
Det som var intressant med Tesla var det nya chipet "Pascal", eftersom alla visste att Nvidia kommer att utannonsera ett kort för den vanlige PC entusiasten som t.ex. jag
ganska snart.

Hur som helst, nu är det klart, på Dreamhack Austin (japp ännu ett hack från Sverige), så berättade VD för Nvidia Jen-Hsun Huang att Nvidia kommer att släppa 2st nya kort baserat på chipsetet "Pascal.
Korten döps till GTX 1080 och 1070 och blir i princip dubbelt så snabba som deras tidigare värstingkort GTX TITAN X
Priset är också intressant, ett standard GTX 1080 kort kommer att kosta ca 5000kr, GTX 1070 ca 3100kr när de släpps i Juni.
Vilket är anmärkningsvärt eftersom det är ca halva priset jämfört med GTX TITAN X och gör att den vanlige PC fantasten kan få super prestanda i sin PC.

Så kolla in denna förkortade visningen av GTX 1080 presentationen från DH Austin och lyssna speciellt på den över entusiastiska kvinnan (ev. unga killen) i publiken som kommenterar nästan allt som Jen -Hsun säger.
Man kan ju undra hur många "Redbull" hon har druckit ???


[ Kommentarer 0 ]

Battlefield WW1 av DaddyCool (2016-05-07 16:55:29)

Sedan DICE meddelade för några månader sedan att de håller på med ett nytt Battlefield så har ryktena gått heta.
Spänningen blev inte mindre av att Call Of Duty för någon dag sedan släppte deras trailer från nya COD "INFINITE WARFARE", där striderna utspelar sig i en framtid (cod släpps f.ö. 4 november).
Många "förstå sig påare" sa BF5 kommer följa i COD´s fotspår, andra var övertygad om att det blir ett förfinat, putsat BF4.
De flest sa att det kommer troligen gå tillbaka till WW2 alternativt Korea/Vietnamkrigen.

Igår 6 Maj hade Dice bjudit in några av de mest inflytelserika reportrarna för spel till en premiärvisning av det kommande Battlefield.
Många blev nog förvånad när trailern för Battlefield 1 visades, eftersom spelet kommer att utspela sig under första världskriget ( typ 1914 - 1918 ).
Om det är genialt eller dumt återstår att se, men klart är att det är en period som inte är uttjatad i spelvärlden, som t.ex. andra världskriget ( typ 1939 - 1945 ).
Personligen tror jag att det inte spelar någon roll vilken period DICE valde, eftersom de alltid håller hög kvalité på sina spel.
Samtidigt är det spännande att COD valde framtid och Battlefield valt dåtid.

Förövrigt lämnar jag över analysen av den korta trailern till den eminente perfektionisten "LevelCapGaming" som var en av de få utvalda till London igår.
Hans utvärdering är mycket bra, han visar mycket i trailer och berättar mer för dig än vad som i övrigt är känt.


[ Kommentarer 0 ]

Föregående            Nästa

.Direktlänkar

Webmail
Facebook

.Inloggning

Användarnamn:
Lösenord:


Registrera
Glömt lösenord?

.Senaste foruminlägg

Av sodan i Serverstatus, Serverfrågor.
Av sodan i Serverstatus, Serverfrågor.
Av DaddyCool i Serverstatus, Serverfrågor.
Av DaddyCool i Serverstatus, Serverfrågor.

Läs mer

.Servrar


Counter Strike GO

csgo1.thcca.com :27013
csgo2.thcca.com :27010

Left 4 Dead 2

l4d2.thcca.com :27016

Minecraft

mcraft.thcca.com :25565

Team Fortress 2

TF2 1.thcca.com :27015
TF2 2.thcca.com :27015

Ventrilo

vt1.thcca.com :4414

Läs mer

.Sponsorer

Byberg & Nordin
Game Reactor
Gerdins Group
Komplett.se
Kramfors kommun
NBV-Mittsverige
SVEROK

Läs mer

.Styrelse

DaddyCool - Ordförande
Bloodfrenzy - Kassör
EmmaNyberg - Sekreterare
ZerWaZ - Ledamot
zenetuz - Ledamot
Aiche - Suppleant

.Administratörer

DaddyCool
rAWTAZ
freeak

Läs mer