.Nyheter

Jolt cola is back av DaddyCool (2017-12-08 19:19:29)

Det är märkligt hur en människa (i detta fall jag och troligen fler) kan koppla ihop sina sinnen till händelser i livet. Varje gång jag t.ex. känner smaken och lukten av "riktig" Julmust från Zeunerts, så vaknar minnen upp från jul när man var barn, märkligt.
Samma koppling har Jolt Cola till "Datahack" som man sa "back in the days" för LAN. Att konsumera litervis med Jolt Cola hörde till att spela på dator. Att drick Jolt på annan tid än när man lira dator på "hack" var lika otänkbart som att dricka Julmust i september. Sorgen var därför stor när Jolt Cola gick i konkurs år 2009, det fattades helt enkelt något när man var på LAN. År 2011 kom varumärket Jolt Cola tillbaka men tyvärr hade man ändrat på receptet så det smakade fel. Vid det laget trodde jag att loppet var kört och jag aldrig mer skulle få smaka en riktig jolt cola mer. Helt utan min vetskap lanserades märket Volt Cola år 2013, faktum är att jag för första gången såg en Volt burk häromdagen. Färgerna var rätt, stilen var samma som Jolt men burken hade en storlek som en energidryck, lite märklig skapelse. Dock var det något som ville att jag skulle testa smaken, kanske fanns det en chans att detta var rätt smak.
Efter några klunkar, gurgel i gomseglet och en munkänsla som skulle få Carl Jan att bli avundsjuk kan jag bara konstatera att "detta är Jolt smaken". På tre sekunder kom alla minnen tillbaka, helt plötsligt satt jag på reUnion i Ådalshallen. Nästa sekund var jag på Krangparty 9, vi lirade Quake, Counter-strike 1.1 och Unreal Tournament och livet var en fest. I efterhand av denna smakupplevelsen började jag kolla lite mer om historien om Jolt Cola´s öde och tydligen skall även namnet JOLT uppstått detta år med rätt smak. Jag har inte kunnat verifiera om det är riktigt men jag håller utkik efter dessa burkar för en testning. fast egentligen spelar det ingen roll nu när jag vet att VOLT är egentligen gamla JOLT COLA

[ Kommentarer 0 ]

They are Billons av DaddyCool (2017-12-05 19:46:56)

Vad får man om man tar Settlers 7 och blandar det med Left4dead2 ??? Man får ett spel som heter "They are Billons" (onödig fakta: Billons är samma som Miljarder på svenska ). Speltillverkaren "Numiantian Games" har producerat spelet och sedan en tid finns det tillgängligt som "BETA" på Steam.
Av en slump hittade jag en Youtube film om "They are Billons" som gjorde mig nyfiken på vad det kunde vara.
Efter att ha testat spelet under någon vecka så måste jag säga att det har en charm och energi som jag sällan hittar i nya spel.
Det klassiska uttrycket "Lätt att lära sig, svårt att bemästra" gäller verkligen för detta spel. I denna Beta Version finns bara ett läge och det är "survival", i korthet går det ut på att bygga upp ett samhälle med de resurser som finns tillgängligt och sedan överleva attacker från Zombie horder i 100 dagar.
Låter väl ganska basic och enkelt, jodu... jag har klarat min som längst i 61 dagar och dött 30 ggr. Man gör ofta ett enkelt skitmisstag och släpper in en j..vla zombie i samhället som naturligtvis biter en människa som i sin tur biter en annan som biter en annan och sedan har man en full epidemi innanför murarna. Lite frustrerande är det också (samtidigt smart) att ingen spelomgång är den andra lik. Varje gång du måste börja om från börja så genereras en helt ny slumpmässig karta. Det som gäller är att snabbt söka av området för att hitta bra trånga passager där det är enklare att försvara sig, medans man sakta bygger sitt samhälle bakom murarna.
Tycker du om spel som Settler, Red Alert, COH eller andra "Real time strategy games" (RTS) så är "They are Billons" en utmaning som kommer att hålla dig vaken många nätter


[ Kommentarer 0 ]

Mera Nostalgi av DaddyCool (2017-07-25 14:40:37)

Av någon anledning är det mycket nostalgi nu över den tidiga spelepoken på 80 talet.
Kan vara så att hela 80-talet börjar komma i ropet igen med "pudel hård rockare" med alla tights och benvärmare.
Jag snubblade (som vanligt) över en fantastisk skatt kammare av inskannade tidningar av Datormagazin. En kille som heter Gustav Almström har på eget bevåg tagit på sig uppgiften att scanna in ALLA tidningar och göra dem tillgänglig på nätet, snacka om hängiven
Gustav skriver på första sidan att hans projekt inte är helt klart eftersom det saknas några sidor och om vi har dessa magasin liggande så vill han gärna ha hjälp av oss att uppdatera arkivet.
Snacka om en nostalgitripp att öppna första numret från Maj 1986 och läsa ett test om AMIGA 1000.
För övrigt ser "ledarskribenten" i första numret ut som "Chuck Norris"...men näää det kan det väl inte vara?

Hur som helst.. besök detta märkliga arkiv över DMZ HÄR, och förundras över dessa hjältar som var med och starta upp hela datorintresset i Sverige

[ Kommentarer 0 ]

Nostalgi för nördar av DaddyCool (2017-07-19 16:56:36)

Jag brukar se mig själv som en ganska modern man (gubbe ), som anser att allt blir bättre med åren. Detta gäller speciellt teknik och vetenskapliga framsteg. Där många har en förmåga att måla upp domedagsprofetior, så anser jag att det kan bara bli bättre.
Dock måste jag erkänna att jag började vackla lite i min övertygelse härom dagen när jag snubblade över you tube kanalen "The 8-Bit Guy". Han har en utstrålning som bara skriker ut "DATOR NÖRD" och jag verkligen beundrar hans sätt att presentera sina inslag.
Som titeln på kanalen redan avslöjar så rör sig det mesta om gamla datorer och prylar i allmänhet.
Som ett förslag vill jag föreslå att du tittar på "Old Computers did it better" och för mig var det en verklig tids resa, speciellt när han talar om "The Wow factor", som han säger. Jag har varit med hela den resan, från "Pong 1972" till VIC 20 och 64 och till Wing Commander(1990) och DOOM (1993), skrämmande egentligen vad tiden går fort , men fan va kul det varit..... och är


[ Kommentarer 2 ]

E-sportläger i Overwatch av DaddyCool (2017-03-17 20:36:55)

Anmälan är nu öppen till Sveroks åttonde och sista e-sportläger! Lägret är för dig som vill bli bättre på Overwatch och bidra till en tryggare och mer öppen miljö online. Anmälan stänger 24 mars 23:59.

Sveroks åttonde e-sportläger kommer att hållas i Malmö. Lägret kostar 200 kronor och startar på Torsdagen den 25 maj och slutar söndagen den 28 maj. I biljettpriset ingår resa (inom Sverige), kost och logi. Arrangemanget hålls i samarbete med Sverok, Inet, Intel, Arvsfonden och Postkodslotteriets Kulturstiftelse. Lägret kommer ha totalt 42 deltagare, samt coacher och ledare. Lokalerna har uppkoppling med hög kapacitet. Vår huvudsponsor Inet kommer dessutom att låna ut 45 stycken Taurusdatorer speciellt byggda för e-sport. Alltså behöver ingen deltagare ta med egen dator.

* 25 maj till 28 maj
* För alla mellan 14 år och 20 år
* Vi spelar Overwatch
* Kostar bara 200 kronor.
* Resa (inom Sverige), boende och mat är inkluderat. Specialkost finns.
* Kraftfull Taurusdator att låna till varje deltagare.
* Coaching av erfarna spelare.
* Workshops om schysst kommunikation och normer inom e-sporten.
* Kul internturnering med fina priser.
* Rullstolsanpassade lokaler.
* Specialkost för dig som behöver
* Ledare utbildade i scouternas ledarutbildning, Trygga Möten.
* Anmälan stänger 24 mars 23:59

Anmäl dig på denna sidan, klicka här!!

[ Kommentarer 0 ]

Föregående            Nästa

.Direktlänkar

Webmail
Facebook

.Inloggning

Användarnamn:
Lösenord:


Registrera
Glömt lösenord?

.Senaste foruminlägg

Av sodan i Serverstatus, Serverfrågor.
Av sodan i Serverstatus, Serverfrågor.
Av DaddyCool i Serverstatus, Serverfrågor.
Av DaddyCool i Serverstatus, Serverfrågor.

Läs mer

.Servrar


Counter Strike GO

csgo1.thcca.com :27013
csgo2.thcca.com :27014

Left 4 Dead 2

l4d2.thcca.com :27016

Team Fortress 2

TF2 1.thcca.com :27015
TF2 2.thcca.com :27015

Läs mer

.Sponsorer

Byberg & Nordin
Game Reactor
Gerdins Group
Komplett.se
Kramfors kommun
NBV-Mittsverige
SVEROK

Läs mer

.Styrelse

DaddyCool - Ordförande
Bloodfrenzy - Kassör
EmmaNyberg - Sekreterare
Karazul - Ledamot
freeak - Ledamot
zenetuz - Ledamot

.Administratörer

DaddyCool
rAWTAZ
freeak

Läs mer