.Nyheter

Julhälsning från Overwatch av DaddyCool (2016-12-18 11:40:14)

Som alltid denna tiden på året vid juletiden, så får vi julhälsningar från våra vänner i cyberrymden.
Detta julkortet kommer från gänget i Overwatch.


[ Kommentarer 0 ]

Meet Sombra av DaddyCool (2016-11-04 23:04:34)

En ny offensive hjälte till Overwatch med namnet Sombra har aktiverats.
Kort sammanfattning av henne är att hon mest kan liknas vid en spion.
Sombras förmågor är att hon kan göra sig osynlig, teleportera sig och även "hacka" elektronisk utrustning.
Det sista betyder att hon bland annat kan stänga ned andra spelares utrustning och förmågor.
Se kortfilmen "Infiltration" där vi förutom Sombra får följa med Reaper och Widowmaker när de försöker att eliminera ledaren för ryska federationen.
Men Sombra har egna planer som hennes kompanjoner inte vet om...


[ Kommentarer 0 ]

Spelsläpp hösten 2016 av DaddyCool (2016-10-19 15:14:16)

Hösten och mörkret är här och som vanligt går man lite ide.
Som spelnörd så passar det ganska, man får liksom mer tid att sitta vid datorn och samtidigt behöver man inte ha dåligt samvete om det är soligt ute.
Hösten är också av tradition en tid som det släpps nya titlar till Pc och konsol, allt för att de ska finnas tillgänglig på önskelistan till tomtefar.
Några intressanta exempel på spel som släpps är….
Sid Meiers Civilization (21 Oktober), The Elders Scrolls V Skyrim (26 Oktober), Titanfall 2 (28 Oktober), Call of Duty Infinity Warfare (4 November), Football Mager 2017 (4 November), Watch Dogs 2 (15 November).

Jag hade även personligen sett fram mot Squadron 42, som är singel player kampanjen på Star Citizen, men icke spelet är uppskjutet till början av 2017, troligen Mars, April…stor suck!!!…

Istället får jag koncentrera mig på Battlefield 1 som kom ut häromdagen (18 oktober), har bara spelat några timmar men tänkte ändå försöka mig på en kortare recension av spelet.
För de som inget vet om spelet så är det ett ”FPS” spel som baserar sig på första världs kriget och i övrigt upplägg, liknar väldigt mycket de övriga Battlefield spelen som kommit ut under åren.
Grafiken är väldigt snygg och baserar sig på det nya DX12, ingen större revolution, håller ungefär samma klass som förra Battlefield.
Är det värt att köpa? Ja det beror på vad man tycker om Battlefield serien, tycker man om upplägget med att köra stridsvagnar, flyga flygplan och även rida häst denna gång, (som förövrigt fungerar anmärkningsvärt smidigt) så är blir det ett glasklart jajamän.

Det som kan anses som en liten chansning av Svenska DICE är att spelet bygger på WW1 och det är möjligt att många blir avskräckt av det, men jag blir förvånad av hur avancerad tekniken var redan 1914 och hur mycket den utvecklades under kriget.
Ett exempel är den berömda Colt Model 1911, som just tillverkades till US Army 1911 och fortfarande används av armen i USA.

”C U on the Battlefields”

[ Kommentarer 0 ]

Gamescom 2016 av DaddyCool (2016-08-19 12:27:29)

Världens största datorspelsmässa Gamescom i Köln öppnade sina dörrar den 18 Augusti.
Det är den åttonde gången sedan 2009 som denna mässa hålls och tillställningen blir bara större för varje år.
Som vanligt är det många programvaruföretag och datorspelsutvecklare som passar på visa sina nyheter.
Bland bolagen kan man se svenska DICE som visar senaste trailern för sitt Battlefield 1, andra är RSI som passar på att visa hur långt de kommit med "StarCitizen".
Sedan har vi även Blizzard, som tydligen har en enorm monter där gamers har chans att prova på och de flesta av deras spel inkl Overwatch.
På tal om Overwatch så har Blizzard annonserat några veckor att de ska släppa en till kortfilmen om spelet, som denna gång heter "The Last Bastion".
Som namnet beskriver så får vi denna gång möte karaktären Bastion, som närmast kan beskrivas som ett robotiserat vapensystem.
Storyn är i korthet att den sista Bastion har av någon anledning blivit nedstängd i en skog under ca 10år och blir aktiverad av liten fågel, när denna försöker bygga ett bo.
Utan att tveka kan jag säga att denna kortfilmen är den bästa från Overwatch och även om inte ett ord sägs under filmen så har den det tydligaste budskapet av alla.

Måste erkänna att jag fällde en liten tår på slutet.....
Missa den inte, spelar ingen roll om du tycker om spelet eller ej.


[ Kommentarer 0 ]

Semester och sommarlov av DaddyCool (2016-07-15 15:09:40)

Sommaren är här och som många säger den bästa tiden på året.
Många har semester eller sommarlov och man försöker bara maxa ut allt det goda under en ganska kort tid.
När jag var ung (eller yngre)och bodde hemma, så var det tabu att sitta inne när det var sol ute under sommarlovet. Speciellt min morsa var alltid på mig om att "Du måste gå ut och göra något". Att få själv avgöra om "man måste gå ut" eller inte är en av de bästa sakerna med att bli äldre, tycker jag. Dock är det så att jag för alltid kommer att ha dåligt samvete om jag sitter inne när det är fint väder ute, speciellt på sommaren.
Varför berättar jag nu detta?? jo jag haft mycket för mig inomhus denna sommaren, fast det varit hyfsat väder ute.
Jag har framför allt skruvat ihop en ny PC och testat den till max, (som alltid) hann även med att installera det nya Linuxsystemet kubuntu till min gamla laptop.
Som nu funkar skitbra med det nya smidigare OS, som är speciellt byggt för just gamla tröga laptops, testa själv om du har en trög sak med XP.
Nya spel har det naturligtvis blivit, det nya Hearts of Iron 4 har testats och testast och testast och testast, och det är nästa obegripligt fortfarande.

Andra intressant saker är att spelet Evolve från K2 har blivit "Free to play", och kallas numera "Evolve Stage 2" och laddas hem över steam för 0 kr.
Vi som var...hmmm låt oss säga naiva och trodde på spelet och betalade typ 600kr när det släpptes för lite ca 13 - 14månader sedan, kallas numera "Founders" och blir tilldelad lite prylar och märken m.m.
Är det bättre än tidigare eller är det samma kurragömma lek som tidigare?? nja grunden är nog samma, man har balanserat lite bättre.
Grafiken är mycket snygg och spelet har definitivt ett värde nu som gratis.
Egentligen väntar jag nu på en mod ( som jag hoppas kommer) som t.ex. Conquest i Battlefield 4, dela upp i två och slåss om att dominera spelplanen, ganska alldagligt men det skulle få mig att spela Evolve Stage 2 mer.

På tal om att jag snickrat ihop en ny PC, för alla överklocknings nördar och Benchmarks Freaks, kan jag berätta att senaste versionen 3D mark från Futuremark har släpps och denna gången så är det riktigt snyggt, förutom att testet fokuserar helt på DX11 och DX12 så heter den nya test filmen "Time Spy".
Ladda hem Demo på Steam (3DMark demo) och testa vad din burk går för, jag fick ihop 6950 poäng med det ligger jag hyfsat till
Skriv gärna in i kommentarer vad du fick på "Time Spy", om inte annat kan du njuta av filmen jag spela in...


[ Kommentarer 0 ]

Föregående            Nästa

.Direktlänkar

Webmail
Facebook

.Inloggning

Användarnamn:
Lösenord:


Registrera
Glömt lösenord?

.Senaste foruminlägg

Av sodan i Serverstatus, Serverfrågor.
Av sodan i Serverstatus, Serverfrågor.
Av DaddyCool i Serverstatus, Serverfrågor.
Av DaddyCool i Serverstatus, Serverfrågor.

Läs mer

.Servrar


Counter Strike GO

csgo1.thcca.com :27013
csgo2.thcca.com :27010

Left 4 Dead 2

l4d2.thcca.com :27016

Minecraft

mcraft.thcca.com :25565

Team Fortress 2

TF2 1.thcca.com :27015
TF2 2.thcca.com :27015

Ventrilo

vt1.thcca.com :4414

Läs mer

.Sponsorer

Byberg & Nordin
Game Reactor
Gerdins Group
Komplett.se
Kramfors kommun
NBV-Mittsverige
SVEROK

Läs mer

.Styrelse

DaddyCool - Ordförande
Bloodfrenzy - Kassör
EmmaNyberg - Sekreterare
ZerWaZ - Ledamot
zenetuz - Ledamot
Aiche - Suppleant

.Administratörer

DaddyCool
rAWTAZ
freeak

Läs mer